0172 89 60 48 info@alphenbeweegt.nl

Tijd voor Vitaliteit

Tijd voor Vitaliteit

 Beste deelnemer/geïnteresseerde,

Het zal u niet ontgaan zijn: de corona-crisis vraagt blijvend strenge en passende maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen of vertragen.

Alle betrokken sportverenigingen hebben hun beleid aangepast en blijven dat doen, in lijn met de adviezen vanuit het RIVM en de maatregelen vanuit de regering. 

Inschrijven voor nieuwe lessen is mogelijk, echter gezien de huidige gezondheidssituatie wordt nadrukkelijk per sport een geschikte startdatum voor nieuwe lessenreeksen bepaald en kan het zijn dat nieuwe lessenreeksen wat later dan gepland starten.  

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn houden wij u op de hoogte en passen wij ook onze website aan.

Bedankt voor uw begrip, namens het hele programma Tijd voor Vitaliteit.

 —————————————————————————————————————————————————

Natuurlijk weet u als 50-plusser hoe belangrijk (en fijn) het is om actief in beweging te blijven. Maar soms gooien blessures roet in het eten of is de drempel simpelweg te hoog. Dan is een steuntje in de rug prettig. Tijd Voor Vitaliteit biedt u samen met sportverenigingen uit Alphen aan den Rijn de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met vier verschillende sporten. Vanaf €5 per les leert u onder professionele begeleiding de basisvaardigheden van de door u gekozen sport. Natuurlijk gaan bij alle lesreeksen gezondheid en gezelligheid voorop. Dus kom in beweging en werk aan uw conditie, balans, flexibiliteit en sociale netwerk. Kiest u voor een lessenreeks tennis, golf, tafeltennis, walking hockey of jeu de boules?

TENNIS BIJ TEAN

Binnen het programma ”Tijd voor Vitaliteit” heeft de Alphense Tennisvereniging TEAN plaats voor twee a drie groepen van 8 personen om de basistechniek van tennis aan te leren. Altijd al eens willen doen of in een ver(der) verleden al eens gedaan en wil je het weer oppakken dan is dit je kans. Onze (door de tennisbond gecertificeerde) leraren geven een lessenreeks van 10 lessen van een uur. Deze lessen zullen plaatsvinden op de banen van TEAN.

Wij bieden alvast de mogelijkheid om in te schrijven voor de cursussen die starten in het voorjaar 2021!

In 2019 hebben inmiddels zo’n 8 groepen meegedaan en zijn zeer enthousiast over de lessen. Er wordt u een racket ter beschikking gesteld voor de duur van de training. Sportkleding is prettig en sportschoeisel zonder noppen is goed en u kunt van start. De eigen bijdrage voor deze reeks is slechts € 50.  

TAFELTENNIS BIJ ATTC

Misschien heeft u het lang geleden wel eens gedaan of speelt u weleens een wedstrijdje wanneer u toevallig een tafel tegenkomt. Maar heeft u weleens aan tafeltennis gedacht als uitdagende en toch laagdrempelige gezondheidssport? Tafeltennis is niet alleen goed voor de conditie, spieropbouw en het versterken van uw botten, maar is ook goed voor de mentale gezondheid. Tafeltennissen met leeftijdsgenoten is gezellig en geeft u vertrouwen om op eigen niveau te sporten.

Samen met leeftijdsgenoten gaat u 10 weken (in totaal 15 uur) aan de slag om u weer lekker fit te voelen. Een gediplomeerde trainer zorgt voor een opbouwend bewegingsprogramma en na de lessen is er alle ruimte voor een afsluitende kop thee of koffie. Wanneer de volgende lessenreeks start is afhankelijk van de maatregelen omtrent het Corona virus. Wel openen wij de mogelijkheid om alvast in te schrijven. 

Met deze aanbieding krijgt u tien tafeltennislessen van anderhalf uur voor €50,-.

GOLF BIJ GC ZEEGERSLOOT

Slaat u straks een hole-in-one? In een periode van 20 weken gaat u samen met negen andere deelnemers aan de slag met de basis van de golfsport. Een golfprofessional verzorgt iedere week een opbouwende les. Enthousiast? U bent van harte welkom om zo vaak als u wilt op het oefenterrein te komen oefenen! De golfclub stelt golfclubs ter beschikking, zowel voor de lessen als voor het oefenen. 

Met deze aanbieding neemt u deel aan het programma van 20 weken voor slechts €100,-. Bijkomende kosten zijn er voor gebruik van oefen golfballen tijdens de lessen. Dit komt neer op €2,50 – €3,50 per les. 

De lessenreeks begint met een intake door een in golf gespecialiseerde fysiotherapeut. Na 10 weken krijgt u als deelnemer baanpermissie voor de Par 3 Parkbaan, zodat u ook op de baan kan oefenen. Aan het einde van de cursus bent u wellicht in staat om handicap 54 te bereiken. Uiteraard bestaat na de lessenreeks de mogelijkheid in te stromen in het reguliere aanbod van GC Zeegersloot.

In 2019 en 2020 hebben tot nu toe maar liefst 225 deelnemers deelgenomen aan dit golfprogramma. De reacties van de deelnemers zijn bijzonder positief. Het is een geweldige manier gebleken om kennis te maken met de golfsport, of er weer in te komen als u in het verleden wel eens heeft gegolfd, en ook kennis te maken met andere startende golfers.

Zodra de corona gezondheidssituatie dat toestaat, hopelijk in het voorjaar van 2021, starten er weer nieuwe lessenreeksen, waarvoor u zich nu kan aanmelden. De belangstelling voor deze gezonde buitensport is opnieuw zo groot, dat er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Schrijf u dus snel in!

WALKING HOCKEY BIJ HOCKEY CLUB ALPHEN (HCA)

Hockey? Ik? Ja! Doe mee met OldStars Walking Hockey bij Hockey Club Alphen (HCA). De wandelvariant van hockey. Voor iedereen die kan lopen, want rennen is verboden! Lekker buiten, in teamverband met een gezellige derde helft voor wie dat wil. Verantwoord bewegen onder deskundige begeleiding. 

 Walking hockey, de wandelvariant van hockey, is door het Nationaal Ouderenfonds naar Nederland gehaald. Kijk op OldStars – Walking Hockey voor meer informatie. 

In Engeland is het een hit onder ouderen. Het is zowel voor oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn of niet meer kunnen rondhollen op het veld als voor niet-hockeyers. 
We hopen daar een aparte groep voor te kunnen starten. We houden sowieso afstand en gevaarlijk wordt het niet. Bitje of scheenbeschermers zijn niet nodig. Hockeyschoenen zijn aan te bevelen. Heb je geen stick dan kun je die lenen van HCA. 

Wanneer de volgende lessenreeks start is afhankelijk van de maatregelen omtrent het Corona virus. Wel openen wij de mogelijkheid om alvast in te schrijven.  

Heeft u vragen? Stuur een mail naar tchockey@hcalphen.nl en wij beantwoorden die zo snel mogelijk. Heeft u belangstelling, meld u aan! 

JEU DE BOULES BIJ ACP LES POINTEURS.

 Pétanque, in Nederland beter bekend onder de naam jeu de boules; dat is toch die campingsport?
Ja, deze sport wordt veel op campings gespeeld. Echter, bestaan er wereldwijd vele verenigingen waar deze sport op hoog niveau en in wedstrijdverband wordt beoefend. Ook Nederland draagt haar steentje hieraan bij. Sinds 1984 wordt er in Alphen aan den Rijn in clubverband gebould. Na een aantal verhuizingen is Les Pointeurs tegenwoordig gevestigd in een prachtige accommodatie aan de Olympiaweg (t.o. de hockeyvelden).

Jeu de boules is een sport die zich ervoor leent om tot op latere leeftijd te kunnen spelen. Daarom past deze sport uitermate goed binnen het programma ”Tijd voor Vitaliteit”.

Onder leiding van een gediplomeerde instructeur Pétanque bieden wij u 6 lessen voor slechts €30 aan. De lessen zullen 1 ½ à 2 uur duren, waarbij er ook gezorgd wordt voor een kop koffie of thee. Boules worden u ter beschikking gesteld en u zult al snel uitgenodigd worden om mee te komen spelen tijdens de speelmiddagen. De lessen kunnen altijd doorgaan, want wij beschikken naast de vele buitenbanen ook over een ruime verwarmde hal. Speciale sportkleding is niet nodig. Het is wel aan te bevelen om dichte schoenen aan te trekken waarop u gemakkelijk kunt bewegen.

Wij kunnen 2 groepen per week van maximaal 10 deelnemers ontvangen. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Corona virus, hopen wij in het voorjaar van 2021 van start te gaan met 2 groepen. Geïnteresseerd? Meld u alvast aan via het aanmeldformulier. Zodra wij kunnen starten nemen wij contact met u op.   

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Alphen Beweegt
Keizershof 31
2402 DA Alphen aan den Rijn

KvK: 55365086
Rek: NL87 RABO 0369 6053 49
BTW: NL8516.71.962.B.01

Social Media