Wendy van Duijn
24 mei 2017
Robin de Heij
5 oktober 2017

Buitenspelen voor en door kinderen

Alpha rangers

IDEEËN VAN KINDEREN LEIDEN TOT ONGEKEND EVENEMENT

Dat ideeën van kinderen groots uit kunnen pakken blijkt wel uit de buitenspeelmiddag die afgelopen woensdag plaatsvond in het Zegersloot-Noord gebied. Wat begon als een spontane actie om de kinderambassadeurs een leer-en succeservaring te geven, leidde tot een evenement die door meer dan 700 kinderen en ouders bezocht werd. Niet alleen de kinderambassadeurs, maar ook de lokale samenwerkingspartners die dit evenement mogelijk maakten waren onder de indruk van deze massale opkomst. Maar dankzij hun inzet, en de inzet van vrijwilligers werd het een dag vol plezier en beleving. Een dag van samen buiten zijn.

Om 14.00 uur startte de middag met een welkomstwoord van wethouder van Velzen en een allereerste optreden van de band waarin één van onze kinderambassadeurs speelt. Zij hadden duidelijk geen last van koudwatervrees en wisten direct een ontspannen sfeer te creëren. Een sfeer waarbij kinderen lekker hun gang konden gaan bij de vele activiteiten, en ouders elkaar konden vinden op schaduwrijke plekken bij de activiteiten.

De activiteiten waren zeer divers en geschikt voor kinderen van 4-12 jaar: dieren aaien en knuffelen, een speurtocht doen, gezonde pannenkoeken maken, recycle kunst, muziek maken, springen op springkussens, levend tafelvoetbal spelen, zaadbommetjes maken, slootjesonderzoek doen, rietbootjes maken, huttenbouwen en lezen in een leeshoek. Daarnaast was er vanuit JOGG/Goed Bezig drinkwater beschikbaar.

Wat de kinderambassadeurs betreft wordt dit evenement volgend jaar herhaald. Zij barsten alweer van de ideeën! Vanuit de organisatie (BOOST – Lara Klijn en Alphen Beweegt- Chantal Timmer) juichen wij dit absoluut toe. De kinderen hebben inmiddels bewezen dat hun ideeën waardevol zijn. We hoeven er alleen maar naar te luisteren en de krachten te bundelen om deze ideeën te realiseren! En met de ervaring die wij nu hebben, kan een volgend evenement verder geprofessionaliseerd worden.

Bedankt aan alle lokale partners en hun medewerkers/vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt:  Gemeente Alphen aan den Rijn, Kinderboerderij Zegersloot, Pannenkoeken-boerderij de Schaapskooi, IVN Alphen Jeugdwerkgroep, Muziekschool Alphen.

Alpha Rangers Kinderambassadeurs is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Alphen aan den Rijn, RK Basisschool de Jenaplaneet, BOOST en Alphen Beweegt.