Fun Run Castellumn
28 augustus 2019

‘FIT’: leefstijlprogramma voor jongeren (10-14 jaar)

‘FIT’: leefstijlprogramma voor jongeren (10-14 jaar)

In Alphen a/d Rijn zijn we in november gestart met het programma ‘FIT’. Een programma voor jongeren van 10 tot 14 jaar waarin gewerkt wordt aan een gezonde leefstijl en je (weer) FIT, fijn en gelukkig voelen. Een preventief programma waarin jongeren met elkaar bezig zijn met gezonde voeding, voldoende beweging en goed slapen. De nadruk ligt op samen; de jongeren samen maar ook samen met de ouders/verzorgers. Samen zetten we de eerste stappen. Samen focussen we op wat kan en lukt. Samen werken we aan een gezonde(re) leefstijl.

Alphen Beweegt heeft samen met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Alphen a/d Rijn, GO!, VodiService en CJG/JGZ dit preventieve programma ontwikkeld om te investeren in de gezondheid van jongeren. Deze partijen werken nauw samen met partners Thermen2/Aquarijn en verschillende beweegaanbieders.

Inhoud programma
Het programma ‘FIT’ bestaat uit 10 bijeenkomsten van +/- 2 uur, waarbij de deelnemers worden gestimuleerd en handvatten krijgen om met kleine aanpassingen gezonder te eten, meer te bewegen, beter te slapen en weerbaarder te worden. Dus zonder weken te moeten afzien, zonder dieet, zonder dingen die je moet of niet meer mag. Eigenlijk heel simpel: als je kleine dingen verandert, werk je stapje voor stapje toe naar een gezonder lijf en leven.

De betrokkenheid van ouders/verzorgers is belangrijk voor het behalen van de gewenste doelen. Van ouders/verzorgers wordt verwacht dat zij 4 bijeenkomsten aanwezig zijn en betrokken zijn tijdens het gehele programma. In deze bijeenkomsten behandelen we onder andere hoe je je kind het beste kan ondersteunen, grenzen stellen en conflicthantering..

De activiteiten worden gezorgd door een buurtsportcoach vanuit Alphen Beweegt, een voedingsdeskundige van VodiService en een ambassadeur van GO! Jeugd. We starten een groep bij minimaal 5 aanmeldingen. Een groep bestaat uit max. 15 deelnemers. De activiteiten vinden plaats op maandag van 16.00 tot 18.00 uur in Aquarijn.

Wilt u meer informatie over het programma of aanmelden? Neem dan contact op met Ingmar Elias, i.elias@alphenbeweegt.nl, 06-20796202.