0172 89 60 48 info@alphenbeweegt.nl

Gezond in de Stad

Gezonde stad, gezonde inwoners

Als onderdeel van het ‘Nationaal Programma Preventie’ (NPP) is het Rijk het stimuleringsprogramma ‘Gezond in de stad’(GIDS) gestart. Dit programma stimuleert de opzet van een lokale, integrale aanpak van gezondheidsachterstanden. GIDS heeft als doel om de gezondheidsverschillen te verkleinen tussen mensen met een lage sociaal-economische status en die met een hogere.

Sinds januari 2017 is ons Platform Gezond & Weerbaar Alphen actief. Dit platform is ontstaan uit de werkgroep Jeugd & middelengebruik, omdat de behoefte ontstond meer doelgroepen te bereiken, meer thema’s aan te spreken en met nog meer partners de samenwerking aan te gaan. De samenwerkende partners in ons platform zijn: Alphen Beweegt, Boost(Participe, ParkVilla & Castellum), Tom in de Buurt, GGD Hollands Midden, CJG en Brijder. Het platform komt zes keer per jaar bijeen waarin diverse thema’s met betrekking tot gezondheid de revue passeren. De wijken met lage SES hebben onze focus maar andere gebieden in Alphen aan den Rijn worden niet uitgesloten. Ons gezamenlijk doel is de gezondheid & weerbaarheid van de Alphenaren te vergroten door een preventieve aanpak. Dit doen wij door 3 tot 4 keer per jaar grote evenementen te organiseren voor jeugd en jongeren uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs én de ouders. Tijdens de evenementen komen onderwerpen aan bod zoals middelengebruik (roken/alcohol/social media), stress, overgewicht en weerbaarheid.

Partners van het platform Gezond en Weerbaar Alphen het woord:

GGD, Pascaline Heerschap
“Als lid van het platform Gezond & Weerbaar Alphen kijken we naar signalen en trends binnen onze gemeente. Veel ouders en scholen vinden het omgaan met social media een ingewikkeld vraagstuk. ‘Waar liggen grenzen?’, ‘Hoe bescherm ik mijn kind?’ Met de leden van het platform bespreken we hoe we deze signalen en vragen voor een zo breed mogelijke groep toegankelijk kunnen maken, ieder vanuit zijn/haar eigen organisatie en deskundigheid”.

Boost – Participe, Tineke de Haas
“Het samenwerkingsverband Boost zet zich in voor bouwen aan opvoeding, ontwikkeling, sport en talenten. We richten ons daarbij op inwoners van Alphen a/d Rijn van 0 tot 100. Dit kunnen we uiteraard niet alleen. Op het gebied van gezondheid & weerbaarheid werken we graag samen met de partners van het platform Gezond & Weerbaar Alphen. Door onze expertise te bundelen bereiken we meer! Wij doen dit onder andere door op structurele basis bij elkaar te komen, signalen en problematiek met elkaar te bespreken en het opzetten van evenementen waarin we de bewoners jong en oud informeren om hun bewustzijn te vergroten”.

Brijder Jeugd en Preventie, Shirley van Gom en Jantine van der Plas
Brijder werkt samen met organisaties zoals Platform Gezond & Weerbaar Alphen, GGZ Rivierduinen, onderwijs, huisartsen en POH, Tom in de buurt en meer. Bij Brijder Preventie kan men terecht met vragen omtrent o.a. alcohol, drugs, gokken en gamen. Onze expertise zetten wij in om samen met Gezond & Weer Alphen de bewoners ondersteuning te bieden en hen te informeren over onderwerpen waar zij zich zorgen over maken. Brijder Preventie verzorgt voorlichting, informatie en training zoals “Help mijn kind kan niet zonder.” Wij richten ons op ouders, groepen, partners, verwanten van een verslaafde persoon en voor ouderen (55+). Wij geloven door met elkaar samen te werken dat we elkaar versterken en nog meer bewoners bereiken.”

Voor meer informatie over GIDS kunt u contact opnemen met onze projectmanager GIDS

Augustus 2017 – Geluksroute: Samen op stap naar klein geluk.

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Alphen Beweegt
Keizershof 31
2402 DA Alphen aan den Rijn

KvK: 55365086
Rek: NL87 RABO 0369 6053 49
BTW: NL8516.71.962.B.01

Social Media