0172 89 60 48 info@alphenbeweegt.nl

Groen doet Goed

Ontdek het Groene Hart

Gemeente Alphen aan den Rijn maakt het met een brede steun van lokale partners mogelijk dat jonge Alphenaren buiten spelen, ontdekken en ravotten. Tien gemeenten in Zuid-Holland doen mee aan het project Groen Doet Goed. Bedoeld om onze verstedelijkte jeugd in de leeftijd van 4-12 jaar samen met ouders en/of opvoeders vaker te laten genieten van het groen aan de stadsranden en daarbuiten.

Het programma in Alphen aan den Rijn is gebaseerd op tal van activiteiten die je eigenlijk voor je twaalfde moet doen in het groen. Soms hele simpele dingen zoals wolken kijken, op je blote voeten door het gras rennen en kriebelbeestjes zoeken. Soms hele spannende dingen zoals slootje springen, een koe aaien, een hut bouwen, in de open lucht slapen, sterren kijken of zelfs een vuurtje stoken.

Meer informatie over Groen doet Goed kun je vinden op de website Helden van de Natuur of neem contact op met groendoetgoed@alphenaandenrijn.nl.

Waag een sprong in de natuur
Natuursprong is het speel- en beweegprogramma voor kinderen van 4-12 jaar. Kinderen komen op een actieve manier in contact met de natuur. Ze worden uitgedaagd om lekker te bewegen en samen te werken. Maar ook om te fantaseren, voelen, ervaren en verwonderen. Voor de jongere kinderen zijn de activiteiten eenvoudig en kort, voor de oudere kinderen is het programma uitdagend en avontuurlijk. Van ren- en tikspelen tot sport- en reactiespelen en concentratie- en behendigheidsspelen. Plezier, beweging en beleving staan bij Natuursprong voorop en vies worden mag. Sterker nog; het moet! Een spelbegeleider van Natuursprong stelt voor jouw groep een 1,5 uur durend programma op maat samen.

Natuursprong is een initiatief van Staatsbosbeheer, Jantje Beton, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO). Bent u geïnteresseerd in dit beweegprogramma voor uw school, kinderopvangorganisatie, buurtcentrum, straat- of verjaardagsfeestje? Neem dan contact met ons op.

Voorwaarden

  • Dit aanbod is alleen geldig voor nieuwe deelnemers. Wanneer u reeds lid bent bij een vereniging, maakt u geen aanspraak op de aanbieding van de betreffende vereniging.
  • Bent u reeds lid van een vereniging, dan kunt u wel gebruik maken van de aanbieding van een andere vereniging.
  • Tijd Voor Vitaliteit gaat uit van lesreeksen. Als deelnemer committeert u zich aan de gehele lesreeks en betaalt u voor het gehele pakket. Betaling per les is dus niet mogelijk.

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Alphen Beweegt
Keizershof 31
2402 DA Alphen aan den Rijn

KvK: 55365086
Rek: NL87 RABO 0369 6053 49
BTW: NL8516.71.962.B.01

Social Media