ONTDEK HET GROENE HART

Gemeente Alphen aan den Rijn maakt het met een brede steun van lokale partners mogelijk dat jonge Alphenaren buiten spelen, ontdekken en ravotten. Tien gemeenten in Zuid-Holland doen mee aan het project Groen Doet Goed. Bedoeld om onze verstedelijkte jeugd in de leeftijd van 4-12 jaar samen met ouders en/of opvoeders vaker te laten genieten van het groen aan de stadsranden en daarbuiten.

Het programma in Alphen aan den Rijn is gebaseerd op tal van activiteiten die je eigenlijk voor je twaalfde moet doen in het groen. Soms hele simpele dingen zoals wolken kijken, op je blote voeten door het gras rennen en kriebelbeestjes zoeken. Soms hele spannende dingen zoals slootje springen, een koe aaien, een hut bouwen, in de open lucht slapen, sterren kijken of zelfs een vuurtje stoken.

Meer informatie over Groen doet Goed kun je vinden op de website Helden van de Natuur of neem contact op met groendoetgoed@alphenaandenrijn.nl.

Waag een sprong in de natuur

Natuursprong is het speel- en beweegprogramma voor kinderen van 4-12 jaar. Kinderen komen op een actieve manier in contact met de natuur. Ze worden uitgedaagd om lekker te bewegen en samen te werken. Maar ook om te fantaseren, voelen, ervaren en verwonderen. Voor de jongere kinderen zijn de activiteiten eenvoudig en kort, voor de oudere kinderen is het programma uitdagend en avontuurlijk. Van ren- en tikspelen tot sport- en reactiespelen en concentratie- en behendigheidsspelen. Plezier, beweging en beleving staan bij Natuursprong voorop en vies worden mag. Sterker nog; het moet! Een spelbegeleider van Natuursprong stelt voor jouw groep een 1,5 uur durend programma op maat samen.

Natuursprong is een initiatief van Staatsbosbeheer, Jantje Beton, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO). Bent u geïnteresseerd in dit beweegprogramma voor uw school, kinderopvangorganisatie, buurtcentrum, straat- of verjaardagsfeestje? Neem dan contact met ons op.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.