0172 89 60 48 info@alphenbeweegt.nl

Iedereen kan Sporten

Elk kind heeft recht op sport

In de afgelopen twee jaar, van 2016 tot 2018, hebben de drie speciaal onderwijsscholen in Alphen aan den Rijn kennis kunnen maken met aangepast sportaanbod voor hun doelgroep. Deze doelgroep is met name gericht op leerlingen met autisme of gedragsproblematiek, verstandelijke- of lichamelijke beperking en een visuele- of auditieve beperking. Sportaanbieders hebben in deze twee jaar ruim 1.000 leerlingen kennis laten maken met hun aanbod bij de vereniging. Veel verenigingen hadden bij de start van het project al een speciaal aanbod wat zij gedurende de projectperiode hebben verbeterd. Ook is er door het geven van kennismakingslessen nieuw speciaal aanbod ontstaan bij een aantal sportaanbieders. Zij hebben kennis kunnen opdoen over de doelgroep en materiaal kunnen aanschaffen om het aanbod op te zetten.

Naast de doelgroep kennis te laten maken met diverse sporten zijn er tijdens de projectperiode ruim 60 trainers/ coaches, studenten en professionals bijgeschoold. De organisatie van een centrale avond heeft geleid tot het mooie aantal deelnemers die allen handvatten en tips hebben gekregen hoe zij sporters met een beperking het beste kunnen begeleiden.

Deze impuls is een samenwerking met tv Nieuwe Sloot, vv Alphense Boys, Alphen Sports (boksen/thaiboksen), zwemvereniging AZC, hockeyclub HCA, atletiekvereniging AAV’36 en de scholen speciaal onderwijs SBO op Maat, Prisma Scholen en Auris de Weerklank. Samen met deze partners wordt sportaanbod op de scholen verzorgd.

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Alphen Beweegt
Keizershof 31
2402 DA Alphen aan den Rijn

KvK: 55365086
Rek: NL87 RABO 0369 6053 49
BTW: NL8516.71.962.B.01

Social Media