0172 89 60 48 info@alphenbeweegt.nl

JOGG, Gezonde jeugd, Gezonde toekomst

Een gezonde omgeving voor iedereen

“Stel je eens voor dat iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? 

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd, met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om een juiste keuze te maken. Daar moeten we iets aan doen. 

Met iedereen die het verschil wil maken werkt JOGG aan een gezonde omgeving.  JOGG helpt bestuurders, bedrijven en organisaties beleid te maken. En dat beleid brengen we in de praktijk met burgers, ouders en kinderen.  

Op de fiets naar school, fruit en water in de sportkantine, gezonde producten in de winkel, lekker buitenspelen en uitgerust wakker worden. Samen maken we gezond gewoon” 

JOGG zet zich in voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gewoon gezond kunnen opgroeien. Alphen aan den Rijn is een JOGG gemeente. De gemeente Alphen aan den Rijn werkt samen met Alphen Beweegt, GGD Hollands Midden en Zorg en Zekerheid aan JOGG.

 

Voor wie?

  • Jeugd van 0 tot 18 jaar
  • Ouders/ verzorgers van deze kinderen
  • Organisaties die in direct contact staan met kinderen en hun ouders

Wat willen we bereiken?

  • Draagvlak voor de JOGG- aanpak creëren bij bestuurders, bedrijven en organisaties
  • Partijen samenbrengen en verbinden om dit draagvlak te versterken, want samen maken we gezond weer gewoon
  • Samen met partners activiteiten aanbieden voor jeugd en hun ouders gericht op een gezonde omgeving en gezonde toekomst

Goed Bezig! 

‘Goed Bezig!’ is het thema waarmee we de JOGG aanpak een gezicht geven. Wij vinden dat het weer heel normaal moet worden om gezonde keuzes in het leven te maken. Maak gezond gewoon! Dat is een ambitieuze doelstelling, die veel doorzettings-vermogen en expertise van ons vraagt, want het is vaak moeilijk om een juiste keuze te maken.  

‘Goed Bezig!’ kan worden ingezet om de thema’s bewegen, gezond eten, water drinken en goed slapen te promoten.

In de toolkits vind je verschillende uitingen en materialen van Goed Bezig! Gebruik ze in nieuwsbrieven, op locaties of bij activiteiten. Heb je vragen? Neem contact op met JOGG Regisseur Elsbeth Littink via e.littink@alphenbeweegt.nl of bel              06-39314824.

Download de “Goed Bezig!” vouwfolder of een van de andere tools per thema. 

Zorg en Zekerheid is partner van JOGG Alphen aan den Rijn

Regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is al jaren actief partner van JOGG. Met advies en financiële ondersteuning investeren wij graag in een gezonde toekomst voor Alphense jongeren. Dit doen wij via de Stichting Zorg en Zekerheid, die projecten ondersteunt ter verbetering van de gezondheidszorg in de meest brede zin. Zo creëren wij ruimte voor innovatie en dragen bij aan de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de gezondheidszorg. Meer informatie: zorgenzekerheid.nl/stichting

 

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Alphen Beweegt
Keizershof 31
2402 DA Alphen aan den Rijn

KvK: 55365086
Rek: NL87 RABO 0369 6053 49
BTW: NL8516.71.962.B.01

Social Media