Een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren

Te weinig bewegen en obesitas is een groeiend probleem bij jongeren. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) richt zich op een gezond gewicht bij de jeugd. Ouders, scholen, sportverenigingen, bedrijven, overheden, welzijnsorganisaties en zorgverleners creëren samen een wereld waarin kinderen opgroeien met een gezond balans in voeding en bewegen. De gemeente, Alphen Beweegt, de GGD en Zorg en Zekerheid werken samen aan JOGG. Zij initiëren onder 1 vlag activiteiten om jongeren op gezond gewicht te houden.

Voor wie?

  • Kinderen tussen 2-12 jaar
  • Ouders/verzorgers van deze kinderen
  • Organisaties die in direct contact staan met kinderen tussen 2-12 jaar en hun ouders
  • Ridderveld en Boskoop zijn de aandachtswijken

Wat willen we bereiken?

  • Draagvlak voor de JOGG-aanpak creëren
  • Partijen samenbrengen en verbindingen leggen
  • Bestaande initiatieven versterken
  • Nieuwe initiatieven faciliteren

Laat zien dat je ook Goed Bezig! bent

‘Goed Bezig!’ is het thema waarmee we de aanpak voor een gezonde leefstijl een gezicht geven. Wij vinden dat het weer heel normaal moet worden om gezonde keuzes in het leven te maken. Dat is een ambitieuze doelstelling, die veel doorzettingsvermogen en expertise van ons vraagt, maar we zijn al Goed Bezig! ‘Goed Bezig!’ kan worden ingezet om de thema’s bewegen, gezonde voeding en ontspannen te promoten.

In de toolkits vind je verschillende uitingen en materialen van Goed Bezig! Gebruik ze in nieuwsbrieven, op locaties of bij activiteiten. Heb je vragen? Neem contact op met JOGG Regisseur Elsbeth Littink via e-mail of bel naar 06-39314824.

Download de “Goed Bezig!” vouwfolder of een van de andere tools per thema.  e.littink@alphenbeweegt.nl

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beweeg mee met Alphen!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.