KINDERAMBASSADEURS

Alphen aan den Rijn is de eerste gemeente in de provincie Zuid-Holland met het initiatief om kinderen te betrekken bij het thema buitenspelen. De gemeente Alphen aan den Rijn vormt daarmee een voorbeeld voor andere gemeenten in de provincie.  Naast het meedenken over buitenactiviteiten enthousiasmeren zij leeftijdsgenoten om naar buiten te gaan en mee te doen.

De kinderambassadeurs komen een aantal keer per jaar bij elkaar. Ze gaan dan samen aan de slag om tot ideeën en plannen te komen. Ze worden hierbij begeleid door een wijkcoach van BOOST en een beweegcoach van Alphen Beweegt. De coaches zorgen ervoor dat de feedback van kinderen meegenomen wordt in het Alpha Rangers programma, zodat de buiten activiteiten in dit programma (beter) aansluiten bij de wensen van kinderen.

De kinderen zijn de ambassadeurs in hun wijk en nodigen alle kinderen uit om mee naar buiten te gaan en mee te doen! De kinderambassadeurs uit het gebied Ridderveld zijn: Muhammed Bildik, Mandy Schaaf, Sharlene Both, G-Mayro Zimmerman, Myrthe van der Houwen, Dylano Alberg, Danny van der Meijden en Emma Heek. Je kunt ze herkennen aan hun groene Kinderambassadeurs shirt en hun enthousiasme over buitenspelen!

Kinderambassadeurs 2018
De huidige kinderambassadeurs verliezen eind 2017 hun kinderambassadeurschap. De huidige kinderambassadeurs hebben een goede fundering gelegd voor de volgende lichting. Is het kinderambassadeursschap iets voor jou, je vriendje of vriendinnetje of lees jij dit als ouder en is dit iets voor jouw zoon of dochter. Meld jezelf, hem of haar snel aan via het aanmeldformulier.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.