0172 89 60 48 info@alphenbeweegt.nl

Alphen Beweegt

Het realiseren van dé actieve en gezonde samenleving waarin iedereen meedoet

Zo maken we onze missie waar

Wie zijn wij?

Door de kracht van sport en bewegen in te zetten zijn wij in staat om mensen te activeren, te verbinden en voor te lichten.

Missie

Het realiseren van dé actieve en gezonde samenleving waarin iedereen meedoet

Het werkveld

Iedere dag zetten we belangrijke stappen en samen maken we het verschil. Van het aanvragen van subsidies, het regelen van financiering tot het opleiden van buurtsportcoaches en het uitrollen van erkende interventies. Sport en bewegen is belangrijk voor je fysieke conditie, maar je wordt er ook blij van. We zorgen ervoor dat iedereen zelfredzaam is, niet eenzaam thuis zit, maar in beweging komt – we laten iedereen vóóruit gaan en zien de effecten. Alphen Beweegt zet zich in voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn. Wij brengen energie.

Ons team van enthousiaste professionals stimuleert uiteenlopende (kwetsbare) doelgroepen en maakt mensen enthousiast voor sport en bewegen, omdat dit bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Wij geloven dat mensen het verschil maken door samenwerking (in projecten) of door samenzijn. Onze aanpak gaat verder dan interventies bedenken. 

Wij verbinden, coördineren en monitoren op vraag en aanbod. Op die manier brengen we alle stakeholders bij elkaar. Wij weten de juiste snaar te raken en zorgen ervoor dat er door heel de gemeente energie wordt verspreid. 

Visie

Door de kracht van beweging verbinden wij mensen, diensten en organisaties met elkaar. We delen kennis én staan met beide benen in het werkveld

Waarom samenwerken met Alphen Beweegt, onderdeel van Sportief Besteed Groep

Mensen maken het verschil in elk project en in elke organisatie. Als je samenwerkt met Alphen Beweegt merk je dat we veel extra kennis en kunde in huis hebben, omdat we samenwerken binnen een groep. Hierbij vier redenen waarom je voor Alphen Beweegt als onderdeel van Sportief Besteed Groep zou kiezen.

We vormen een dynamisch geheel waarin kennisdeling en het verbinden van netwerken voorop staat. Onze groep bestaat uit diverse werkmaatschappijen met ervaren professionals die een energieke houding delen. Bij ons werken beweegcoaches, aanbesteding-schrijvers, communicatiespecialisten, conceptontwikkelaars, subsidie-specialisten, (programma)managers, strategische denkers, bruggenbouwers, financiële budget-bewakers en nog veel meer. Kortom: alle expertise is aanwezig.

Geen uitdaging is ons gek genoeg. We kunnen alles aanpakken omdat we de kennis en uitvoeringscapaciteit in huis hebben. Wij verbinden thema’s, mensen, expertises en boeken resultaten. We bedenken de ideeën maar kunnen ze ook uitvoeren.

Respect voor mensen staat bij ons centraal. Iedereen voelt zich gewaardeerd en voelt zich welkom. Ook als je moeilijk beweegt of nog nooit aan sport hebt gedaan, krijgen wij je in beweging, op alle niveaus. Onze mensen in de wijken weten dit als geen ander, zij vervullen een voorbeeldrol en kennen iedereen persoonlijk.

We zorgen ervoor dat iedereen die binnen een project meewerkt over zijn/haar functie en eigen grens heen kijkt. Buiten kaders kijken is essentieel en als mensen zich daarbij verantwoordelijk voelen, zijn ze daadkrachtig, ondernemen ze meer en zien ze kansen.

Team

Dit is wat we doen

Ons doel is pas bereikt als alle kwetsbare doelgroepen in beweging zijn en zelfstandig de weg naar organisatie en verenigingen weten te vinden. Het werkveld van de sport-, cultuur- en buurtcoaches bestaat dit jaar uit vijf doelgroepen:  

  • Kinderen actief buiten laten spelen/bewegen.
  • Jeugd met lichamelijke beperking.
  • Jeugd en volwassenen met verstandelijke beperking.
  • Volwassenen en ouderen een vitaal en sociaal aanbod bieden.
  • Nieuwe Nederlanders, kinderen en ouders, in beweging brengen. Specifiek in de wijken Boskoop en Ridderveld.

Daarnaast werken we nog met andere doelgroepen zoals: daklozen, mensen met diabetes, jongeren (meidengroepen in het bijzonder), kinderen met overgewicht (via het programma JOGG en alle inwoners die meedoen met programma GIDS (Gezond in de Stad). Wij blijven ons ook inzetten voor de initiatieven Participatie-spoor (voor statushouders) en Maatschappelijk Verantwoord Verenigen.

Aanpak van A tot Z – Alphen Beweegt is onderdeel van Sportief Besteed Groep

Wij gebruiken de kracht van sport en cultuur om mensen en organisaties in beweging te krijgen. Samen met overheden, scholen, verenigingen, bedrijven en organisaties gaan we op zoek naar de juiste manieren om uitdagingen aan te gaan. Van aanbestedingstrajecten tot de organisatie van bewegingsactiviteiten en het opleiden van beweegcoaches; van ondersteunende projectmanagement tot financiële afhandeling. Inclusief een gedegen PR-traject dat ervoor zorgt dat we goed communiceren over wat we gaan doen. Van structurele langere programma’s die strategisch worden uitgerold tot eenmalige activiteiten en campagnes, lokaal, regionaal en in overeenstemming met landelijke thema’s. Alles en iedereen die samenwerkt met Sportief Besteed Groep maakt impact!

Met welke uitdaging kunnen wij jou helpen?

Het verschil maken in jouw gemeente, organisatie of regio?
Door sport, bewegen en cultuur blijf je gezond en ontmoet je anderen. Elke dag zien we wat sport, beweging en positiviteit doen met je lichaam en geest en die ervaring en energie geven we dóór!
Wij zijn de grondlegger van een aantal nieuwe interventies (zoals Hiphop Grannys), die inmiddels ook door andere partijen zijn opgepakt. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Alphen Beweegt
Keizershof 31
2402 DA Alphen aan den Rijn

KvK: 55365086
Rek: NL87 RABO 0369 6053 49
BTW: NL8516.71.962.B.01

Social Media