SKILLS VOOR DE REST VAN JE LEVEN

Van 2016 tot 2018 is Alphen Beweegt de samenwerking aangegaan met een groot aantal professionals om het ambitieuze sportimpuls project Skills For Life een succes te maken.

In totaal hebben 21 jongeren en hun ouders deelgenomen aan het Skills For Life programma, waarbij ze 16 weken lang gingen boksen, dansen en fitnessen. Ook eet- en gedragslessen en Rots en Water-clinics maakten deel uit van het programma. Daarnaast zijn er Gezonde Leefstijl lessen gegeven in Boskoop. Dankzij deze lessen hebben 388 leerlingen kennis gemaakt met gezonde voeding en kunnen ze een aantal smaakvolle en gezonde recepten klaarmaken.

Na de intensieve begeleiding tijdens de eerste 16 weken gingen de deelnemers op eigen tempo ontdekken welke sport nou het best bij ze past. Tijdens deze zoektocht werden ze ondersteund door onze betrokken buurtsportcoach die ervoor zorgt dat uiteindelijk bijna iedereen zijn plekje heeft gevonden. Veel deelnemers waren enthousiast over de fitness, het boksen, en een aantal jongens wilden graag voetballen. Dit doen ze nog steeds met veel plezier.

Deelnemers over de positieve resultaten van Skills For Life

“Ik heb een sport gevonden die ik leuk vind”

“Ik weet beter hoe ik mijn eten moet verdelen over de dag door porties te maken”

“Nu weet ik beter hoe belangrijk het is om gezond te eten en te bewegen omdat je jezelf dan echt beter voelt”

“Skills For Life was interessant om mee te maken, ik heb veel geleerd. Bedankt begeleiders!”

Facts

  • Voor jongeren van 12 – 18 jaar
  • Woonachtig in Alphen aan den Rijn of Boskoop
  • Totaal 2 groepen gevormd
  • 21 deelnemers + 42 ouders bereikt

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beweeg mee met Alphen!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.