0172 89 60 48 info@alphenbeweegt.nl

Tijd voor Vitaliteit

Tijd voor Vitaliteit
Natuurlijk weet u als 50-plusser hoe belangrijk (en fijn) het is om actief in beweging te blijven. Maar soms gooien blessures roet in het eten of is de drempel simpelweg te hoog. Dan is een steuntje in de rug prettig. Tijd Voor Vitaliteit biedt u samen met sportverenigingen uit Alphen aan den Rijn de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met drie verschillende sporten. Vanaf 3 euro per les leert u onder professionele begeleiding de basisvaardigheden van de door u gekozen sport. Natuurlijk gaan bij alle lesreeksen gezondheid en gezelligheid voorop. Dus kom in beweging en werk aan uw conditie, balans, flexibiliteit en sociale netwerk. Kiest u voor een lessenreeks tennis, golf, tafeltennis of walking hockey?

TENNIS BIJ TEAN

Ook fit de winter door?

Binnen het programma ”Tijd voor Vitaliteit” heft de Alphense Tennisvereniging TEAN plaats voor twee a drie groepen van 8 personen om de basistechniek van tennis aan te leren. Altijd al eens willen doen of in een ver(der) verleden al eens gedaan en wil je het weer oppakken dan is dit je kans. In de maandan januari, februari en maart geven onze (door de tennisbond gecertificeerde) leraren 10 lessen van een uur. Deze lessen zullen plaatsvinden op de indoor banen van Nieuwe Sloot.

We kijken er naar uit om jullie te ontvangen! Het tijdstip van de lessen is op dit moment nog niet bekend, want dat zal in onderling overleg en op basis van beschikbaarheid worden vastgesteld. Wij verwachten rond de 2de week van januari te starten. De eerste 6 groepen zijn dit voor- en najaar gestart en zeer enthousiast over de lessen. Er wordt u een racket ter beschikking gesteld voor de duur van de training. Sportkleding is prettig en sportschoeisel zonder noppen is goed en u kunt van start. De eigen bijdrage voor deze reeks is slechts € 50. 

GOLF BIJ GC ZEEGERSLOOT

Slaat u straks een hole-in-one? In een periode van 20 weken gaat u samen met negen andere deelnemers aan de slag met de basis van de golfsport. Een golfprofessional verzorgt iedere week een opbouwende les. Enthousiast? U bent van harte welkom om zo vaak als u wilt op het oefenterrein te komen oefenen! De golfclub stelt golfclubs ter beschikking, zowel voor de lessen als voor het oefenen.

De lesreeks begint met een intake door een in golf gespecialiseerde fysiotherapeut. Na 10 weken krijgt u als deelnemer baanpermissie voor de Par 3 Parkbaan, zodat u ook in de baan kan oefenen. Aan het einde van de cursus zouden de meeste deelnemers in staat moeten zijn handicap 54 te bereiken. Uiteraard bestaat na de lesreeks de mogelijkheid in te stromen in het reguliere aanbod van GC Zeegersloot. Met deze aanbieding neemt u deel aan het programma van 20 weken voor slechts €100,-.

In 2019 hebben maar liefst bijna 150 deelnemers deelgenomen aan dit programma. De reacties van de deelnemers zijn bijzonder positief. Graag bieden wij in 2020 weer nieuwe mogelijkheden aan om deze leuke en aantrekkelijke lessenserie te volgen. Het is een geweldige manier gebleken om kennis te maken met de golfsport, of er weer in te komen als u in het verleden wel eens heeft gegolfd.

In het voorjaar van 2020 (april/mei) starten we de volgende lessenreeks. Heeft u hiervoor belangstelling? Schrijf u nu in als u hieraan wilt meedoen! U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging van uw inschrijving.

TAFELTENNIS BIJ ATTC

Misschien heeft u het lang geleden wel eens gedaan of speelt u weleens een wedstrijdje wanneer u toevallig een tafel tegenkomt. Maar heeft u weleens aan tafeltennis gedacht als uitdagende en toch laagdrempelige gezondheidssport? Tafeltennis is niet alleen goed voor de conditie, spieropbouw en het versterken van uw botten, maar is ook goed voor de mentale gezondheid. Tafeltennissen met leeftijdsgenoten is gezellig en geeft u vertrouwen om op eigen niveau te sporten.

Samen met leeftijdsgenoten gaat u 10 weken (in totaal 15 uur) aan de slag om u weer lekker fit te voelen. Een gediplomeerde trainer zorgt voor een opbouwend bewegingsprogramma en na de lessen is er alle ruimte voor een afsluitende kop thee of koffie. Er start een lesreeks in januari, een lesreeks in april en een lesreeks in september. De deelnemers kunnen in de tussentijd ook de recreantenavond bezoeken en na afloop van de lesreeks instromen in het reguliere aanbod van ATTC.

Met deze aanbieding krijgt u tien tafeltennislessen van anderhalf uur voor €30,-.

In april 2020 gaan we met een nieuwe lesreeks van start.

WALKING HOCKEY BIJ HOCKEY CLUB ALPHEN (HCA)

Hockey? Ik? Ja! Doe mee met OldStars Walking Hockey bij Hockey Club Alphen (HCA). De wandelvariant van hockey. Voor iedereen die kan lopen. Rennen verboden! Lekker buiten, in teamverband met een gezellige derde helft voor wie dat wil. Verantwoord bewegen onder deskundige begeleiding. OldStars walking hockey is een hit in Engeland en naar Nederland gebracht door het Nationaal Ouderenfonds. Kijk op www.oldstars/walking-hockey/. Het is niet alleen voor oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn of niet meer kunnen rondhollen op het veld. Niet-hockeyers nodigen we met nadruk uit om ook mee te doen. We hopen daar een aparte groep voor te kunnen starten.

Gevaarlijk wordt het niet. Bitje of scheenbeschermers zijn niet nodig. Hockeyschoenen zijn aan te bevelen. Heb je geen stick dan kun je die lenen van HCA. In de week van 6 april start de eerste groep. U volgt als kennismaking 10 trainingen. Die bestaan uit een goede warming up, desgewenst een paar technische oefeningen en vooral een lekker partijtje walking hockey. De eigen bijdrage is slechts € 50. Het tijdstip is overdag en wordt nog definitief vastgesteld.

Heeft u vragen? Stuur een mail naar tchockey@hcalphen.nl en wij beantwoorden die zo snel mogelijk. Heeft u belangstelling, meld u aan! Wilt u eerst precies weten wat het inhoudt? Meld u dan aan voor de clinic met oud-international Floris Jan Bovelander op zondag 8 maart om 13.15 uur bij HCA, Olympiaweg 3.

Voorwaarden

  • Dit aanbod is alleen geldig voor nieuwe deelnemers. Wanneer u reeds lid bent bij een vereniging, maakt u geen aanspraak op de aanbieding van de betreffende vereniging.
  • Bent u reeds lid van een vereniging, dan kunt u wel gebruik maken van de aanbieding van een andere vereniging.
  • Tijd Voor Vitaliteit gaat uit van lesreeksen. Als deelnemer committeert u zich aan de gehele lesreeks en betaalt u voor het gehele pakket. Betaling per les is dus niet mogelijk.

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Alphen Beweegt
Keizershof 31
2402 DA Alphen aan den Rijn

KvK: 55365086
Rek: NL87 RABO 0369 6053 49
BTW: NL8516.71.962.B.01

Social Media