ELK KIND HEEFT RECHT OP SPORT

In de afgelopen twee jaar, van 2016 tot 2018, hebben AZC, Thermen2 & Alphen Beweegt vijf betrokken basisscholen kennis laten maken met de zwemsport. Gediplomeerde trainers hebben de leerlingen voorzien van vijf leerzame lessen en sloten de activiteit af met een evenement. De lessen zijn gekoppeld aan onder andere waterpolo, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen, schoonspringen. Door een samenwerking met JOGG hebben de kinderen tijdens hun eerste les kennis opgedaan een gezonde leefstijl. Het maken van de juiste keuzes en voldoende waterdrinken stonden hierin centraal.

Naast deze activiteit hebben ouders van jonge kinderen hun zwemvaardigheid bij kunnen houden of verbeteren op de zondagochtend. Hier is ook een verbreding in het aanbod geweest met als partner de Alphense reddingsbrigade. Hierdoor zijn ruim 115 ouders bekend geraakt met de mogelijkheden van de vereniging. Via de activiteit voor ouders is het beweeggedrag van jonge ouders verbeterd. Zo zijn zij structureel meer gaan bewegen en bewust geworden over het belang van bewegen. Deze activiteit blijft ook na de subsidieperiode bestaan.

Ouders van kinderen in de leeftijdscategorie van 4-12 jaar kunnen voor €16,50 per maand iedere zondag van 9.00-10.00 uur terecht in zwembad Aquarijn. Zwemleraren van AZC verzorgen dan een speciale les om de zwemvaardigheid te stimuleren.

Aanmelden voor de zwemlessen op zondag kan door uw naam, telefoonnummer en e-mailadres te sturen naar: kennismakenmet@azc-alphen.nl. Onze coaches zullen dan contact met u opnemen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beweeg mee met Alphen!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.